Giro 4 2018

   Den perfekta försäsongsträningen för cyklister!

Välkommen till Spin Giro !

Spin Giro
 är en 24-veckors, riktigt cykelnördig, försäsongsträning för cyklister. Riktigt kul och riktigt utmanande konditionsträning! Den är uppdelad i 5 perioder om 4-6 veckor vardera, med stegrande intensitet. Upplägget är sammansatt av Mattias Reck (tränare för WorldTour-laget Giant-Alpecin) och syftar till att ge så mycket träningseffekt som möjligt, både centralt för hjärtat och lokalt muskulärt.

Vi kör två gånger i veckan, under 24 veckor, torsdagar 18.30-20.00 och söndagar 16-17.30.

Första passet är 4 oktober 2018.

Allla veckorna i respektive period har samma passupplägg; återhållsamt i början, mer utmanande i slutet av perioden. Genom att byta upplägg var sjätte vecka växlas intensiteten upp successivt och utmaningen blir hela tiden optimal.

Vi rekommenderar dig att gå på passet regelbundet från period ett, att hoppa på i en senare period blir tufft. Du behöver vara väl förberedd på Giro-passen, både mentalt och fysiskt. Se till att vara utvilad, äta och dricka bra. Det är inte optimalt att köra mer än ett Giro-pass i veckan, så växla gärna med annan träning. 

Passen är 75-90 minuter långa och tanken bakom upplägget är ”spinning som ska efterlikna cykelträning”. Lite längre pass med tydlig målsättning, mycket sittande cykling, och med en början och ett slut, för ökad utveckling. Du hittar det bara hos Friskis; exklusivt - men inte exkluderande!

Passet baseras inte på pulsklocka men vi ”stämmer av” mot detta verktyg emellanåt för att hitta känslan i kroppen och lära oss att lita på den. Vi har klockor till alla på passet men du kan förstås även ta med egen pulsklocka om du har.

Passet ingår i våra ordinarie träningskort (alla former av Allkort och Gruppträningskort, med andra ord alla kort som täcker spinning).

För dig som inte är medlem och enbart är intresserad av att köra 24 veckors Giro med oss, har vi ett ”Spin Giro-kort” som ger tillträde till alla Giropassen vecka 40 2018 – vecka 12 2019 för 1 495:- inklusive två medlemskap (för 2018 & 2019) – eller 1 295:- för själva kortet, för den som redan är medlem men inte har eller vill köpa ett ordinarie träningskort.

OBS! Du har inte någon automatiskt bokad plats med Giro-kort, utan bokar plats som till övriga pass med start 48 timmar före passets starttid. Biljetten måste hämtas ut i Medlemsservice minst 10 minuter före passets start för att inte platsen ska förloras.

 Välkommen till Spin Giro!